1515

New York: GM och Chevron väntas ge stöd

Terminerna indikerar en uppgång när börserna i New York öppnar på onsdagen. Stöd kommer bland annat från att General Motors kommit överrens med UAW att avsluta strejken och jätteåterköp av egna aktier från Chevron.

General Motors steg runt 6 procent i förhandeln sedan bolaget nått ett tentativt avtal med United Auto Workers, UAW. Därmed var den strejk som drabbat GM:s fabriker i USA avblåst.

Avtalet innebär att bördan för sjukvårdkostnaderna för tidigare anställda vid GM kommer att flyttas över från GM till UAW. UAW:s medlemmar kommer att erhålla olika bonusar och klumpsummebetalningar från GM.

Oljejätten Chevron avancerade 1,3 procent i förhandeln efter att bolagets styrelse accepterat ett nytt återköpsprogram i vilket aktier till ett värde upp till 15 miljarder dollar kommer att köpas tillbaka under en treårsperiod.

En timme före öppningen kom statistik från USA över order varaktiga varor som visade på en nedgång med 4,9 procent i augusti. Analytikernas snittförväntningar var att de skulle ha sjunkit med 4,0 procent.

Marknadsreaktionen blev dock ytterst blygsam och terminerna rörde sig endast marginellt nedåt för att kort därefter återhämta sig.

Ingen ytterligare statistik väntas under dagen.


Noteringar kring klockan 14.55
Terminen för Dow Jones +0,447%
Terminen för S&P 500 +0,543%
Terminen för Nasdaq +0,644%

2-åriga USA-räntan +0,051 till 4,041%
10-åriga USA-räntan +0,020 till 4,644%

Olja, US WTI +0,73 USD till 80,25 dollar per fat
Olja, Brent +0,40 USD till 78,02 dollar per fat


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?