Vård-vd:n drömmer om bokcafé

Hon ogillar kaniner, älskar böcker och hade egentligen tänkt bli journalist. Cecilia Daun Wennborg, nytillträdd vd för privata vårdbolaget Carema Vård och Omsorg, hävdar också att hon har dåligt lokalsinne. Men hon har inga problem med att navigera sig igenom DI Weekends 21 snabba.

Du har lämnat bank- och försäkringsbranschen för ett privat vårdbolag. Vilka är de största lik- och olikheterna i de båda branscherna?
”Största likheten är att verksamheten fokuserar på människors behov. Inte minst de behov som en alltmer åldrande befolkning har. Största skillnaden är att ett vårdbolag verkar mer i samspel med den politiska utvecklingen.”

Vilken specialistvård skulle du helst välja hos ett privat vårdbolag framför den offentliga vården?
”Det skulle nog vara ortopedi. Köerna hos ortopederna är långa på många ställen i den offentliga vården.”

Vilken av följande tv-sjukhusserier hämtar du mest inspiration från: Chicago Hope, House, Cityakuten, Grey’s Anatomy eller Scrubs?
”Jag har dessvärre inte sett någon av dem. Jag ser mest engelska deckare på tv.”

Du får tio miljoner i näven och måste placera dem direkt, vad gör du?
”Då köper jag aktier i stora svenska bolag för hälften av pengarna. Resten skulle jag kanske spendera på någon resa, ge lite till barnen och sedan sätta på banken i väntan på ett bra investeringstillfälle.”

Om du skulle tvingas välja en ny karriär, vilken skulle det vara?
”Jag skulle bli bokhandlare och öppna en bokhandel med kafé, läsklubbar, författarträffar och annat kul.”

Vilken bok är ditt bästa boktips?
”'Flyga drake' av en afghansk författare, Khaled Hosseini. Den är otroligt bra och handlar om en pojke i Afghanistan. Man får en inblick i ett samhälle som är helt annorlunda än vårt och den behandlar stora och viktiga livsfrågor.”

Om du fick ha något i ditt liv ogjort, vad skulle det vara?
”Ingenting. Jag är nöjd med det jag gjort i livet.”

Vilken talang skulle du vilja ha?
”Jag spelar visserligen piano, mest klassiskt, men det vore roligt att vara mer musikbegåvad.”

Vilken är din största extravagans?
”Att jag tar mig tid att umgås med mina vänner trots att jag jobbar mycket och har ett aktivt familjeliv.”

Vad hos dig själv tycker du minst om?
”Att jag är väldigt opraktisk, det gäller faktiskt det mesta, matlagning, praktiska göromål hemma och på jobbet. Dessutom har jag ett väldigt dåligt lokalsinne vilket ställer till en hel del svårigheter i mitt liv.”

...och vad är du stoltast över?
”Att jag har en stark vilja och vågar stå för vad jag tycker.”

Vilken historisk person skulle du helst vilja träffa?
”Bang, Barbro Alving. Hon framstår som både skärpt, nytänkande, modig och rolig – en ovanlig kombination. Ett samtal med henne skulle vara stimulerande.”

Vilket slags läkekonst är du mest imponerad av?
”Samspelet mellan det psykiska och det fysiska har alltid fascinerat mig. De hänger ihop och påverkar vår allmänna hälsa på olika sätt.”

Hur blir man lycklig?
”Genom att vara tillfreds med sig själv. Hur man gör för att bli det varierar från person till person beroende på vem man är.”

Vilken är den sämsta film du kan minnas att du sett?
”Jag minns inte dåliga filmer. Jag ser oftast film hemma och då stänger jag av om en film är dålig. Två av mina favoritfilmer är däremot Allt om min mamma och Den engelske patienten.”

Vilken är din drömsemester?
”Den jag tillbringar på en solig alptopp tillsammans med min familj.”

Vilket är ditt bästa respektive sämsta köp?
”Bästa köpet är vår cockerspaniel Selma som vi skaffade för tre år sedan. Det sämsta köpet är hennes föregångare, två kaniner som mina barn absolut ville ha men det var jag som fick sköta om dem.”

Vilken är din favoritpryl?
”Min välfyllda bokhylla. Jag läser väldigt brett och gillar de flesta genrer.”

När grät du senast?
”Antagligen när jag såg en film senast, jag gråter ofta när jag ser på film.”

Om du var allsmäktig för en dag, vad skulle du ändra på först?
”Jag skulle snabbt omfördela resurserna i världen så att de blev mer jämnt fördelade.”

Vilken är din främsta levnadsregel?
”Det är du själv som styr hur ditt liv blir.”


CECILIA DAUN WENNBORG

Ålder: 43 år.
Bor: Bromma.
Familj: Maken Johan och sönerna Oscar, 13, och Anton, 11 år.
Karriär: Civilekonom, jobbat 16 år inom försäkringskoncernen Skandia, varit
vd för Skandialink, Sverigechef för Skandia samt tillförordnad vd för Skandiabanken. Varit ekonomi- och finansdirektör under två år i Carema innan hon intog vd-stolen.
Fritidsintressen: Familjen, kultur, tennis och skidåkning.
Dold talang: Har en förmåga att memorera saker som inte är viktiga att komma
ihåg. Minns exempelvis telefonnumren till alla barnens kompisar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?