1515

Europabörser: Fed-besked stärker

De europeiska börserna steg på onsdagen efter att den amerikanska centralbanken, Federal Reserve, lämnat räntan oförändrad och samtidigt uttalat sig relativt optimistiskt om tillväxten trots den senaste tidens kreditmarknadsproblem.

"Investerarna börjar inse att subprimelånenoron har varit överdriven", sa Bevan Yeh, på Prudential Securities Investment Trust, till Bloomberg News.

Av de företag som var i fokus fanns Adidas, världens näst största sportprodukttillverkare, som steg 4,4 procent sedan företaget rapporterat en 27 procentig ökning av resultatet till 104 miljoner euro vilket också var högre än analytikernas förväntningar.

Carlsberg avancerade 4,6 procent efter att bolaget i samband med sin rapport sagt att helårsförsäljningen 2007 väntas öka med 10 procent. Det kan jämföras med det tidigare målet som var 7 procent. Även resultatet kom in något högre än väntat.

Det holländska finansservicebolaget ING Groep klättrade 3,2 procent sedan bolagets resultat kommit in betydligt högre än analytikernas estimat. Resultatet lyftes främst av en aktieförsäljning i ABN Amro.

Noteringar omkring klockan 11.40
DJ Euro Stoxx 50 +0,7%
Bloomberg European 500 +0,6%

London FTSE 100 +0,3%
Frankfurt DAX +0,4%
Paris CAC 40 +0,6%

Köpenhamn OMXC 20 +0,9%
Helsingfors OMXH 25 +1,1%
Oslo OBX Stock +2,0%

Stockholm OMXS 30 +1,4%

Septemberterminen för brentoljan noterades till 71,44 dollar per fat på ICE i London, vilket motsvarar en nedgång med 0,36 dollar jämfört med tisdagens stängningsnotering.


Innehåll från AccountorAnnons

Så hinner fastighetsägare med all vårens administration

Det är tufft för fastighetsägare att hinna med våren, en stor administrativ puckel. Och en utmaning att ha personal med rätt kompetens. Då är det smidigt att lägga över arbetet på experter som arbetar heltid med detta.

Vi har pratat med Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor, som hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet.

 - Många fastighetsbolag ska vara klara med sin årshantering redan det första kvartalet eller senast sista juni. Och det är inte samma arbete som görs på hösten hos ett fastighetsbolag som man gör på våren med årshantering och konsolideringar. Det är arbete som kräver en helt annan kompetens, säger Anna.

Det går att spara mycket pengar för ett fastighetsbolag på att göra rätt, oavsett om det gäller ränteavdragsbegränsningar, moms, att skatteoptimera fastigheterna eller Inkomstskattprocessen.

- Det går oftast inte att motivera att ha en momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist inhouse hos ett fastighetsbolag. Men på Accountor har vi det. Jag och mina kollegor arbetar dessutom bara med detta och vi är därför vassare än om man är allmänkunnig inom ekonomi. Det kommer ständigt nya regler och uppdateringar t ex inom momsområdet och det är vårt jobb att vara uppdaterade och se till att våra kunder använder reglerna så det är förmånligt för dem, fortsätter Anna.

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Läs mer om Accountors tjänster här.  

Accountor ligger i framkant inom mycket, även gällande automatisering och flöden. De ser över att man arbetar effektivt med sin ekonomi.

- Även hos företag som tycker att de är ganska digitala och har en effektiv process så har jag sett att vi kan göra stor skillnad genom att effektivisera ytterligare. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de bästa systemen och de effektivaste processerna – när vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt samma läge som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens hos oss och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som har tufft att hinna med årshanteringen nu på våren så vill jag bara säga: lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan ni ägna er åt annat, avslutar Anna. 

Om Accountor:

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?