1515

New York: Nokia och Starbucks väntas lyfta

Terminerna för USA-indexen indikerar en uppgång när börserna i New York öppnar på torsdagen sedan starka resultat från Nokia och Starbucks övervägde kreditoron.

"Om man bara tittar på resultaten som företagen lämnat hittills ser allt fantastiskt bra ut", sade Jacques Porta, förvaltare på Ofivalmo Patrimoine i Paris, till Bloomberg News.

En timme före öppningen kom veckostatistik över antalet nyanmälda arbetslösa i USA som visade på 307.000 nya sökande under vecka 30. Analytiker hade i snitt väntat sig en ökning med 310.000 och det blev ingen marknadsreaktion.

Bland aktier som var aktiva i förhandeln fanns Nokia som handlades upp 7 procent efter att telekomjättens resultat och marknadsandel för det andra kvartalet kommit in bättre än väntat.

Kafékedjan Starbucks avancerade 1,2 procent efter att ha redovisat en 9 procentig vinstökning och en försäljningstillväxt på 20 procent för det andra kvartalet.

Det som kan komma att påverka börserna senare under dagen är mer amerikansk statistik. Klockan 16.00 presenteras industriorder för juni.Noteringar kring klockan 15.00
Terminen för Dow Jones +0,269%
Terminen för S&P 500 +0,497%
Terminen för Nasdaq +0,510%
2-åriga USA-räntan oför till 4,600%
10-åriga USA-räntan -0,008 till 4,784%
Olja, US WTI -0:18 USD till 76:36 dollar per fat
Olja, Brent -0:25 USD till 75:10 dollar per fat


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?