1515

New York: Fortsatt nedgång att vänta

Terminerna för USA-indexen indikerar en nedgång när börserna i New York öppnar på torsdagen.

Det som tynger är ett allmänt dystert marknadsentiment på världens börser, en negativ nyhet från bolånejätten Countrywide och ett uttalande från en Federal Reserve-representant som drog ned förväntningarna på en extra räntesänkning.

Efter stängningen på onsdagen talade Fed-chefen i St Louis, William Poole. Han sa att det än så länge inte finns några tecken på att subprimelån-problemen påverkar den reala ekonomin eller inflationen och att det därmed ännu inte finns någon anledning att sänka styrräntan.

Bland de aktier som var aktiva i förhandeln fanns Countrywide Financial, som är USA:s största bolåneinstitut. Aktien föll med 19 procent sedan bolaget meddelat att det avtalat om en kreditlinje på 11,5 miljarder dollar för att säkra bolagets likviditet. Långivarna till kreditlinjen, som saknar säkerhet, är en grupp med 40 av världens största banker.

Apple backade 2,3 procent. Wall Street Journal skrev i dagens upplaga att Apples iWork '08 som tävlar med Microsoft Office inte är lika mångsidigt eller kraftfullt som Microsfots produkt.

Amgen var ner 1,8 procent. Efter stängningen i går sänkte bolaget sin helårsprognos, men meddelade samtidigt att det minskar antalet anställda med 12-14 procent.

En timme före öppningen kom statistik i form av bostadsbyggandet i USA under juli. Den visade en nedgång på 6,1 procent vilket kan jämföras med analytikernas förväntningar på 4,6 procent.

Samtidigt presenterades antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA som ökade med 6.000 till 322.000 personer under vecka 32. Där hade analytikerna väntat sig en ökning till 315.000.

Terminerna reagerade inte märkbart på beskeden.


Noteringar kring klockan 15.05
Terminen för Dow Jones -0,782%
Terminen för S&P 500 -0,969%
Terminen för Nasdaq -0,905%

2-åriga USA-räntan -0,059 till 4,228%
10-åriga USA-räntan -0,045 till 4,679%

Olja, US WTI -1,63 USD till 71,70 dollar per fat
Olja, Brent -2,19 USD till 69,45 dollar per fat


Innehåll från AceIQAnnons

Få bättre resultat med ”distansarbete”!

Det rådande världsläget har gjort klart att det går att skapa ett både säkert, tryggt och inspirerande klimat för distansarbete. Omställningen har dock inte kommit utan utmaningar; många företag har tvingats inse vikten och behovet av att nyttja en användarvänlig plattform med hög informationssäkerhet i det dagliga arbetet – oavsett varifrån man arbetar. 

AceIQ har under många år varit en aktör som har kunnat tillgodose detta behov. Håkan Andersson, CEO på AceIQ, berättar att det i grund och botten handlar om att visa på de möjligheter som finns idag för att skapa ett effektivare digitalt arbete och ett sömlöst flöde för alla inblandade. 

– Med våra specialistkunskaper inom området kan vi bistå våra kunder med att förenkla för användaren och skapa bättre trivsel i arbetet, och höja såväl säkerhet som tillgänglighet. Det lägger grunden för en miljö där medarbetarna kan fokusera på resultaten istället för på onödig administration, säger Håkan.

Klientoberoende arbetsytor

Den plattformslösning AceIQ levererar utgår från digitala arbetsytor där allt som användaren behöver går att hitta, från kundens existerande mjukvaror, applikationer och funktioner till filer och information. Aktiviteter som användaren behöver utföra presenteras i ett flöde, där microtjänster kan hjälpa till att avsevärt förenkla och förkorta många arbetsmoment.

– Att komma igång tar bara några minuter och kräver ingen installation. Eftersom vi centraliserar i stort sett all exekvering och data är vi helt oberoende av enhet och klient. I praktiken innebär det att man bara behöver ett enda inlogg för att få tillgång till allt man behöver.

Centralisering blir en säkerhetsfördel

AceIQ:s centraliserade arbetssätt medför fler fördelar: då ingen data finns lagrad ute i enheter löper man inga säkerhetsrisker om någon exempelvis skulle tappa eller bli bestulen på sin enhet. Detta förenklar dessutom en del av utmaningarna de flesta verksamheter har kring GDPR.

– Verksamheter måste fungera oavsett de utmaningar företagen ställs inför. Lättillgängliga, säkra och snabbt implementerade intelligenta lösningar för både internt och externt arbete har helt enkelt utvecklats till att bli en affärskritisk fråga, avslutar Håkan.

Läs mer om AceIQ:s lösningar

 

Mer från AceIQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AceIQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?