1515

USA-börserna vek ned i sluthandeln

De amerikanska börserna vek tillbaka i sluthandeln på måndagen, efter att tidigare ha handlats tydligt på plus. Kapitalinjektioner till marknaden från
centralbanker världen över gav marknaden mod under större delen av dagen men den senaste tidens oro fick nytt liv under de sista 10 minuterna innan stängning.

"Det finns inte mycket som gör mig upplivad angående att investera pengar på marknaden just nu. Där syns oro och risker investerare inte vill se", säger en förvaltare vid 1st Source Investment Advisors i Indiana, till Bloomberg News.

Vid stängning var Dow Jones Industrial Average oförändrad på 13.236,5. Standard & Poors 500 och Nasdaq Composite tappade 0,1 procent vardera till 1.452,9 respektive 2.542,2.

Omsättningen var 3,5 miljarder aktier på New York-börsen och 2,2 miljarder på Nasdaq.

Bland bankerna sjönk både Citigruop och JP Morgan 1 procent. Bolåneinstituten Fannie Mae och Freddie Mac, som har statlig anknytning, backade 3,5 respektive 0,7 procent sedan myndigheter nekat dem att investera mer på lånesidan.

Aegis Mortgage, ett Houstonbaserat subprimelåne-bolag, ansökte om konkurs vid domstolen i Delaware.

Accredited Home Lenders föll 34,6 procent sedan private equity-bolaget Lone Star Funds sagt att det inte tänker slutföra sitt bud på lånebolaget på grund av en svagare finansiell situation.

Uppgången i New York under större delen av handelsdagen följde återhämtningar i Europa och Japan, sedan den europeiska centralbanken tillfört 47,66 miljarder euro till marknaden i en refinansieringsoperation. Bank of Japan tillförde motsvarande 5,1 miljarder dollar till marknaden.

Under fredagen intervenerade den amerikanska centralbanken vid två tillfällen för att tillföra likviditet i finansmarknaderna. Totalt handlade det om 38 miljarder dollar, vilket kan läggas till de 24 miljarder som pumpades under torsdagen.

Teknikaktier vägde emot på plussidan även vid stängning, med Hewlett-Packard och Apple i spetsen. Apple, vars Iphone drev detaljhandelns försäljning av elektronikprodukter under föregående månad, steg 2,2 procent.

Exxon Mobil backade 1,9 procent och Chevron förlorade 1,2 procent.

Goldman Sachs drog till sig intresse procent sedan investmentbanken meddelat att den kommer investera 3 miljarder dollar i bolagets egen Global Equity Opportunities-fond efter att fonden fallit med 28 procent i augusti. Aktien backade 1,6 procent

Private equity-bolaget Blackstone, som rapporterade mer än tre gånger högre intäkter under det andra kvartalet för bolagets fyra största affärsområden, steg inledningsvis 6,2 procent, men stängde 1,7 procent upp.

Datortillverkaren EMC, som planerar att börsnotera sin mjukvaruenhet, steg 7,5 procent.

Den tioåriga USA-räntan var ned 5 punkt till 4,76 procent.


Innehåll från CHG-MeridianAnnons

Hållbar finansiering av IT för den moderna arbetsplatsen

Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.
Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.

Med rätt partner och finansieringslösning av IT-utrustning kan företag sänka sina kostnader, minska arbetsbördan och öka sin säkerhet samtidigt som de blir en del av en hållbar livscykelshantering. Det här bevisar CHG-MERIDIAN dagligen med sina skräddarsydda helhetslösningar för en effektiv teknikhantering som de förser till över 12 000 kunder. 

– Flera av våra kunder har tidigare upplevt stora utmaningar med att hantera sin IT-utrustning på ett effektivt sätt. Tillsammans med finansiering har vi kunnat erbjuda dem en skräddarsydd lösning som underlättar hanteringen samtidigt som de minskar deras arbetsbörda och blir en del av en cirkulär lösning, förklarar Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN. 

CHG-MERIDIAN hjälper sina kunder med hantering av teknikutrustning under hela dess livscykel. Det är en flexibel lösning där du enkelt kan byta ut, addera eller förlänga hyresperioden av utrustning. 

– Vi hjälper till att planera och implementera tekniken och hämtar upp den när man inte längre är i behov av den. Vi ser därefter till att produkterna får ett andra liv innan de återvinns, och garanterar därmed ett andrahandsvärde åt kunden, fortsätter Fredrik Tiilikka. 

Var med och skapa morgondagens hållbara arbetsplats 

CHG-MERIDIANs livscykelmodell skapar alltså inte bara mervärde för kunden, utan gör dessutom en betydande skillnad för miljön. 

– Med vår stora erfarenhet inom återanvändning och vidareförsäljning vet vi vad som krävs för att åstadkomma bra resultat, både för våra kunder och för miljön. För de företag som vill jobba ännu mer aktivt för miljön är vår nylanserade finansieringslösning carbonZERO ett alternativ, där hela livscykeln för kundens finansierade IT-utrustning är helt koldioxidneutral, berättar Fredrik Tiilikka.

Enkelt att gå över till en hyreslösning med CHG-MERIDIAN

Har man som företag redan en inarbetad relation med en eller flera leverantörer är det fortfarande fullt möjligt att gå över till en skräddarsydd finansieringslösning med CHG-MERIDIAN. 

–Eftersom vi är helt oberoende av leverantörer och banker kan vi enkelt anpassa våra lösningar helt i enlighet med våra kunders behov. Kunden kan alltså själv välja vilken, eller vilka leverantörer som passar dem bäst och vi samlar därefter allt i en och samma månadskostnad. Man behöver inte binda upp sig till en specifik leverantör, och kan enkelt addera eller byta ut utrustning man inte längre är i behov av, säger Fredrik Tiilikka. 

CHG-MERIDIAN erbjuder även ISO-certifierad och säker dataradering, som uppfyller krav om informationssäkerhet, så att företag som hanterar mycket data kan känna sig trygga när de byter ut sin utrustning. 

– Vi stödjer våra kunder längs hela livscykeln, med allt från planering inför ett projekt till finansiering och sen återtag med en certifierad dataradering och hållbar remarketing.

På så sätt kan de uppgradera sin IT-utrustning på ett säkert sätt med bästa möjliga totalkostnad, avslutar Fredrik Tiilikka. 

Om CHG-MERIDIAN

CHG-MERIDIAN hjälper kunder att minska arbetsbördan, sänka kostnader och risker genom att erbjuda anpassade IT-lösningar i kombination med finansiering. Deras tjänster fokuserar på hela den tekniska livscykeln, med fokus på hållbarhet och miljö.

Med närvaro i 28 länder och 1200 anställda, erbjuder de hållbara, snabba och fullt integrerade tjänster världen över. 

Läs mer på chg-meridian.se

 

Mer från CHG-Meridian

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CHG-Meridian och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?