1515

Svagt nedåt på USA-börserna

USA-börserna stängde ned på fredagen, men säljtrycket lättade ordentligt i sluthandeln. Vändningen kom efter att Federal Reserve för andra gången under fredagen tillfört likviditet i marknaden. Handelssessionen blev dock mycket volatil.

Dow Jones Industrial Average slutade på 13.239, ned 0,2 procent. Men indexet noterades som lägst till 13.058.

S&P 500-index slutade strax över nollstrecket på 1.454.

Nasdaq Composite-index slutade 0,5 procent lägre på 2.545.

Omsättningen landade på drygt 5 miljarder aktier på New York-börsen och till 3,2 miljarder på Nasdaq. Apple, Goldman Sachs, GE, Google och Exxon var de värdemässigt mest omsatta aktierna.

Oron för den amerikanska kredit- och husmarknaden fortsatte att vara det dominerade handelstemat.

Under fredagen intervenerade centralbanken vid två tillfällen för att tillföra likviditet i finansmarknaderna. Totalt handlade det om 38 miljarder dollar, vilket kan läggas till de 24 miljarder som pumpades under torsdagen.

"Fed har agerat mycket aggressivt och man har velat se till att det finns tillräckligt med likviditet i finansmarknaden", kommenterade en analytiker för Bloomberg News.

Den tioåriga USA-räntan var upp med nära 3 punkter till 4,80 procent i sluthandeln.

Bank- och finanssektorn blev ändå förlorare under dagen, även om nedgångarna dämpades. I stort sett alla tungviktare inom sektorn var ner, Goldman Sachs backade 1 procent.

Countrywide Financial, USA:s ledande bolåneinstitut, flaggade på fredagen för framtida "störningarna som saknar motstycke" i bolånemarknaden, vilka kan komma att pressa bolagets resultat.

Aktien var kraftigt ned, men slutade 2,8 procent lägre.

Mot strömmen i bolånesektorn gick Fannie Mae och Freddie Mac, bolåneinstituten med statlig anknytning. Aktierna har under den senaste femdagarsperioden stigit med drygt 17 respektive 11,2 procent. Och det på spekulationer om ökade marknadsandelar till följd av konkurrenternas kreditproblem.

I övrigt utmärkte sig oljerelaterade bolag. Uppgiften om en tropisk storm över Atlanten fick oljepriset att vända upp, efter att tidigare ha betalats på femveckorslägsta nivåer. Exxon och Chevron var båda upp, och en av förklaringarna till att S&P 500 lyckades stänga över nollstrecket.

Även IBM gick förhållandevis starkt. Bolaget säger upp 450 personer i sin amerikanska verksamhet. Matrix höjer rekommendationen på aktien till köp från behåll.

Aktien var upp med 1,7 procent.


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?