Europabörser: Oslo går absolut sämst

De europeiska börserna handlades svagt nedåt på fredagsförmiddagen för femte dagen i rad.

"Det är fortfarande stigande obligationsräntor och oro över kommande höjningar av styrräntor som sänker aktierna", sade Nick Nelson, aktiestrateg på UBS i London, till Bloomberg News.

Gruvbolagen BHP Billiton och Rio Tinto var båda ner 1,0 procent. Aktierna tyngdes av ett fortsatt fallande kopparpris.

Frankrikes största bank BNP Paribas steg 2,2 procent sedan tidningen Les Echos skrivit att Societe Generale kan komma att lägga ett bud.

Vodafone var ner 0,2 procent efter att bolaget sagt nej till ägargruppen Efficient Capital Structures förslag om att skifta ut så mycket som 38 miljarder pund till aktieägarna.

Cap Gemini tappade 0,9 procent. Enligt tidningen La Lettre de l'Expansion har Cap Gemini engagerat BNP Paribas som rådgivare för att lägga ett bud på Atos Origin. Det uppger tidningen, utan att ange varifrån man erhållit informationen.


Noteringar omkring klockan 11.10
DJ Euro Stoxx 50 -0,3%
Bloomberg European 500 -0,4%
London FTSE 100 -0,3%
Frankfurt DAX -0,5%
Paris CAC 40 -0,1%
Köpenhamn OMXC 20 oför
Helsingfors OMXH 25 -0,7%
Oslo OBX Stock -1,5%
Stockholm OMXS 30 -0,5%Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?