USA-börser: Bernanke väntas tynga

Terminerna för USA-indexen handlades nedåt på tisdagen tyngda av en vinstvarning inom detaljhandeln och efter ett tal av den amerikanske centralbankschefen Ben Bernanke som sänkte förhoppningar om en kommande räntesänkning.

Fed-chefen Ben Bernanke sa i ett tal i Kapstaden på tisdagen att inflationsriskerna är på uppsidan och han var samtidigt ganska positiv om den amerikanska ekonomin.

"I medeltal, de kommande kvartalen, väntar vi oss att ekonomin ska växa i en måttlig takt, nära eller strax under den potentiella tillväxttakten", sa Ben Bernanke.

Ekonomer brukar ange den potentiella tillväxten, som är den tillväxttakt som ekonomin kan expandera med utan tilltagande inflation, till cirka 3 procent.

Detaljisten Bed Bath & Beyond föll 6 procent i förhandeln sedan bolaget vinstvarnat för första gången, vilket framkallade en nedgradering från Goldman Sachs.

Juniper Networks tappade 1,4 procent i förhandeln sedan UBS sänkt rekommendationen för aktien till neutral från tidigare köp.

Förhandelns stora förlorare var Openwave Systems, som gör mjukvara för mobiltelefoner, sedan bolaget förkastat ett bud från Harbinger Capital Partners. Aktien var ned hela 16,9 procent.

Klockan 16.00 publiceras amerikansk statistik i form av ISM inköpschefsindex för tjänstesektorn vilken kan komma att påverka utvecklingen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?