Europabörser: Breda nedgångar - flygbolag och Bernanke tyngde

De europeiska börserna var genomgående ned på tisdagen. Efter att Fedchefen Ben Bernanke meddelat att huslånevillkoren i USA kommer att stramas åt tappade de europeiska börserna under eftermiddagen.

Vid 17.15-tiden noterades DJ Stoxx ned minus 0,3 procent, medan det bredare Bloomberg European tappat 0,5 procent.

Bland branscherna som tyngde mest fanns återigen kraftbolagen, men även resebranschen och läkemedelsbolagen.

Lågprisflygbolaget Ryanair rasade 8,4 procent efter att bolaget meddelat att vinstökningstakten för 2008 kommer vara den lägsta på fyra år. Även Air France-KLM och British Airways var ned.

Mot strömmen gick banksektorn. De brittiska bankerna avancerade, anförda av Barclays som var upp 1,3 procent.

Tyska MAN var ned 2,3 procent, efter att en aktieägargrupp meddelat att de lämnat in en stämning i protest mot valet av ledamöter i MAN:s överstyrelse. Framför allt motsätter sig gruppen valet av Volkswagens ordförande Ferdinand Piech, Audis Rupert Stadler och Volkswagens Stephan Schaller till MAN:s överstyrelse.

Tyska DAX tappade 0,7 procent, Paris CAC 40 var ned 0,6 procent, samtidigt som Londons FTSE noterades 0,4 procent ned.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?