Asienbörser: Skakig dag slutade på plus

Turbulensen på de kinesiska Shanghai- och Shenzhenbörserna fortsatte på tisdagen med stora svängningar. Båda börserna stängde dock på plus.

När handeln vid Shanghai- och Shenzehnbörserna avslutades klockan 09.00 svensk tid stängde Shanghaiindexet upp med 2,6 procent, medan Shenzehnindexet avslutade med att notera en uppgång med 2,5 procent

Tisdagens handel på de två kinesiska börserna präglades av en kraftig volatilitet. Två timmar innan börserna stängde noterade de två indexen på nedgångar kring 5 procent, innan kurserna återhämtade sig rejält för att till slut notera stadiga uppgångar.

Ledande index, stängning tisdag 5 juni
Nikkei 225 +0,5%
Topix Tokyo +0,2%
Hongkongs Hang Seng +0,5%
Singapores STI +0,3%
China Shang Composite +2,6%
China Shenz Composite +2,5%
Sydkoreas Kospi +0,3%
Taiwans Taiex +0,1%
Indiens Sensex +0,2%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?