Svängig handel på USA-börserna

De amerikanska börserna stängde på torsdagen kring nollstrecket efter en svängig handel till följd av att Federal Reserve släppt sin presskommuniké.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average till oförändrade 13.422. S&P 500 var också oförändrad och stängde på 1.505 medan Nasdaq Composite var upp 0,1 procent till 2.608.

Omsättningen på New York Stock Exchange var cirka 1,5 miljarder aktier. På Nasdaq omsattes cirka 2,0 miljarder aktier.

Federal Reserve beslutade under torsdagen att lämna den amerikanska styrräntan oförändrad, vilket var väntat.

I presskommunikén uppgav Federal Reserve att ekonomin sannolikt kommer att fortsätta att expandera i en "måttlig takt" under de kommande kvartalen. Kärninflationen uppges ha visat en blygsam förbättring under de senaste månaderna men Federal Reserve vill se en ihållande dämpning av inflationstrycket.

Bland de branscher som utvecklades allra bäst fanns telekomsektorn medan oljeservicesektorn tyngde indexen.

Cisco steg 2,1 procent sedan Merrill Lynch höjt sin rekommendation på bolaget från tidigare neutral till köp.

Även Intels aktie uppgraderades till köp från tidigare neutral av Lehman Brothers, vilket fick aktien att stiga 0,5 procent.

Oljebolagen fick stöd av ett stigande oljepris, den amerikanska WTI-oljan ökade 0:60 dollar per fat. Det fick Exxon Mobil och Chevron att stiga med 0,1 respektive 0,3 procent.

General Motors har avtalat om att sälja Alison Transmission till Carlyle Group och Onex för 5,6 miljarder dollar. Aktien avancerade 2,0 procent.

Heminredningskedjan Bed Bath & Beyond tappade 3,9 procent sedan bolaget vinstvarnat till följd av nedgången i bostadsbyggandet.

Monsanto, som producerar jordbruksprodukter, rapporterade en kraftigt ökad vinst under tredje kvartalet efter en stark jordbrukssäsong. Aktien steg 1,0 procent.

Starbucks fick en köprekommendation av Thomas Weisel Partners, aktien ökade 1,2 procent.

Dominion Resources lyfte 3,0 procent efter att bolaget informerat aktieägarna om att 16 procent av de utestående aktierna ska köpas upp av bolaget i ett omfattande återköpsprogram.

Halvledartillverkaren Novellus tappade 3,4 procent sedan bolaget meddelat att försäljning och resultat kommer att hamna i det lägre intervallet av marknadens förväntningar.

Den tioåriga amerikanska obligationsräntan steg 2 punkter till 5,10 procent.

Ericsson avancerade 2 öre jämfört med stängningen i Stockholm.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?