Oljebolagen sänkte USA-börserna

De amerikanska börserna stängde på tisdagen svagt ned efter att till en början öppnat uppåt. Olje- och gasbolagen pressade börserna mest medan läkemedel var den sektor som var upp mest.

Dow Jones stängde ned 0,1 procent till 13.337. Nasdaq och S&P 500 var samtidigt ned 0,1 respektive 0,3 procent.

Conocophillips och Exxon Mobil meddelade att de kommer att dra sig ur Venezuela, aktierna var ned 2,9 respektive 0,7 procent.

Finanschefen på USA:s näst största låneinstitut, Freddie Mac, lugnade marknaden genom att i ett uttal försäkra att nedgången i bolånemarknaden är av begränsad innebörd för Freddie Mac.

Under tisdagen presenterades amerikansk husstatistik som visade att huspriserna för april sjönk jämfört med april.

Världens största cigarettillverkare, Altria, steg 1,3 procent sedan bolaget meddelat att det startat ett sparprogram.

Ericsson stängde ned 8 öre jämfört med Stockholm.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?