USA-börserna vänder upp

De amerikanska börserna steg på bred front en bit in i tisdagens handel efter lugnade besked om bolånemarknaden.

Dow Jones hade vid klockan 18.00 stigit 0,6 procent till 13.441. Nasdaq och S&P 500 var samtidigt upp 0,4 respektive 0,5 procent.

USA:s näst största låneinstitut, Freddie Mac, steg 1,0 procent efter att bolagets finanschef lugnat marknaden med att nedgången i bolånemarknaden är kännbar, men begränsad.

Läkemedelsbolagen var den sektor som utvecklades bäst, Merck och Johnson & Johnson steg 2,4 respektive 1,3 procent.

Amerikansk statistik över försäljningen av nya hem presenterades under tisdagen och var bättre än väntat. Försäljningen hade dock sjunkit i jämförelse med april.

Ett av byggbolagen, Lennar, presenterade samtidigt en kvartalsrapport som var sämre än väntat, vilket fick aktien att falla 1,6 procent.

Priset på WTI-olja backade 1:30 dollar per fat, vilket fick olje- och gasbolagen att sjunka.

Apple förlorade 2,0 procent sedan bolaget presenterat månadskostnaden för Iphone.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?