USA-börser: Räntorna stack hål på uppgången

Efter att onsdagens amerikanska börshandel inlett uppåt handlades indexen efter en dryg timme i en oregelbunden tendens. Stigande räntor punkterade den initiala uppgången. Den tioåriga amerikanska obligationsräntan steg 3 punkter till 5,1 procent.

"Marknaden blev helt enkelt förköpt", sade Gary Pollack, chef för räntehandeln vid Deutsche Banks Private Wealth Management-enhet i New York, till Bloomberg News.

Klockan 16.50 hade Dow Jones Industrial Average handlats upp 0,2 procent till 13.662. S&P 500 adderade 0,1 procent och noterades på 1.535 och Nasdaq Composite var upp 0,2 procent på 2.633.

Omsättningen på New York Stock Exchange uppgick till drygt 404 miljoner aktier medan cirka 535 miljoner aktier handlades på Nasdaq.

Press på storbolagen kom främst från Hewlett-Packard, Merck och Alcoa. Den absoluta vinnaren var den amerikanska byggvaruhuskedjan Home Depot. Aktien handlades upp 7,0 procent sedan bolaget meddelat att det säljer sin distributionsenhet för 10,3 miljarder dollar till en grupp private equity-bolag och att det kommer att köpa tillbaka egna aktier för hela 22,5 miljarder dollar.

I det bredare S&P 500-index hamnade Morgan Stanley på vinnarlistan med en uppgång på 1,8 procent efter att bolaget redovisat ett resultat för kvarvarande verksamhet om 2:45 dollar per aktie för räkenskapsårets andra kvartal.

Analytikerna hade räknat med ett resultat på 2:00 dollar per aktie. Intäkterna uppgick till 11,5 miljarder dollar mot väntade 9,9 miljarder.

Google handlades upp något medan Microsoft tappade 0,3 procent. Microsoft har gått med på att ändra sitt operativsystem Vista sedan Google klagat på att det förstör andra sökprogram och strider mot konkurrenslagstiftningen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?