1515

Stockholmsbörsen: Lugn öppning att vänta

Stockholmsbörsen väntas öppna med mindre rörelser i den inledande handeln på tisdagen sedan det varit små indexförändringar på börserna i New York och Asien.


De amerikanska börserna var svagt nedåt på måndagen tyngda av att oljan handlades på niomånadershögsta. Vid stängningen hade Dow Jones backat med 0,2 procent medan Nasdaq var oförändrad. Bland de svensknoterade aktierna var Ericsson 12 öre lägre och Astrazeneca tappade 0:75 kronor jämfört med slutkursen i Stockholm.

I Asien var det blandad utveckling. Även där dämpades utvecklingen av ett högre oljepris.

Ericsson har fått en order på uppgradering av gsm-nät för sex provinser från China Unicom. Ericssonaktien utvecklades starkt på måndagen och steg hela 5,0 procent på Stockholmsbörsen efter flera order och en höjd rekommendation.

Hexagon har gjort ytterligare förvärv, bolaget har köpt belgiska mjukvarubolaget Ionic Software och amerikanska Ionic Enterprise. Omsättningen uppskattas till cirka 10 miljoner euro och förvärvet väntas bidra positivt från start på resultatet.

Bland övriga som kommit på morgonen finns att Morgan Stanley har inlett bevakning av Securitas med rekommendationen jämvikt.

Astrazeneca har slutfört köpet av Medimmune genom ett förenklat samgående. Bolaget ägs nu till 100 procent av Astrazeneca.

På räntemarknaden var det fortsatt lugnt. Den tioåriga amerikanska räntan handlades på morgonen till 5,14 procent.

Från USA kommer på tisdagen nya pusselbitar över hur situationen är på den amerikanska bostadsmarknaden. Klockan 14.30 presenteras bostadsbyggandet i maj.

Under måndagen rapporterades minskad optimism bland amerikanska husbyggare i juni, då NAHB-index sjönk till 28 från 30 månaden före, den lägsta nivån sedan februari 1991.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?