Europabörser: Oljebolagen går bäst

De ledande europeiska börserna var svagt uppåt på tisdagsförmiddagen med ledning av oljebolagen och tyska Bayer.

Olje- och gasföretag steg i spåren av det höga oljepriset. BP klättrade 1,0 procent medan Royal Dutch Shell var 0,5 procent högre.

Tysklands största läkemedelsbolag, Bayer, avancerade 0,6 procent efter att bolaget höjt sina prognoser sedan integrationen av Schering gått fortare än väntat.

Den brittiska detaljhandelsjätten Tesco backade 3,0 procent och tyngde hela detaljhandelssektorn efter att bolaget missat analytikernas förväntningar.

Telekomkonglomeratet Vivendi lyftes 1,2 procent efter att Goldman Sachs höjt rekommendationen för aktien till köp från tidigare neutral.

Noteringar omkring klockan 11.05
DJ Euro Stoxx 50 +0,3%
Bloomberg European 500 +0,2%
London FTSE 100 oför
Frankfurt DAX +0,2%
Paris CAC 40 +0,1%
Köpenhamn OMXC 20 +0,4%
Helsingfors OMXH 25 -0,1%
Oslo OBX Stock +0,3%
Stockholm OMXS 30 -0,4%

Juliterminen för brentoljan noterades till 71:89 dollar per fat på ICE i London, vilket motsvarar en nedgång med 0:30 dollar jämfört med fredagens stängningsnotering.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?