Europabörser: Bred nedgång, finans tyngde

De europeiska börserna handlades under måndagen ned på negativt territorium efter en positiv start.

Klockan 17.45 var både Dj Stoxx 50 och bredare Bloomberg European 500 ned 0,4 procent.

Akzo Nobel har fått avslag på sitt bud på ICI, Imperial Chemical Industries, med motiveringen att det är för lågt. ICI rusade 15,6 procent medan Akzo Nobel gick i motsats riktning, ned 1,0 procent. Avslaget lyfte kemitekniksektorn överlag.

Rykten om att Siemens ska lägga ett bud på Invensys vilket fick Siemens att backa 1,3 procent medan uppköpsobjektet steg 2,1 procent.

Flygbolagen hade en tung dag efter att oljepriset i New York stigit till de högsta nivåerna på nio månader. Air France backade 1,8 procent medan Lufthansa tappade 1,0 procent.

Bank- och finanssektorn var en annan sektor som gick ned mer än genomsnittet.

Londonbörsens FTSE-index tappade 0,4 procent och Paris CAC-index förlorade 0,3 procent. Tyska Dax-index gick däremot upp 0,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?