1515

Börsen på väg mot nya rekord

Kurserna på Stockholmsbörsen gick vidare uppåt under fredagsförmiddagen med stöd av en stark Dell-rapport och stigande Asienbörser. OMXS30 index befinner sig nu bara en hårsmån från årshögstanivå 1.287.

AFV Generalindex var klockan 09.45 upp med 0,4 procent till 412 medan OMXS30-index steg med 0,6 procent till 1.284. Omsättningen uppgick till 5,3 miljarder kronor.

På Large Caplistan var kursvinnarna spridda över olika branscher. ABB steg 1,3 procent till 150 kronor, Meda 1,5 procent till 122 kronor och SAS 2,0 procent till 157 kronor.

Industrikoncernen Sandvik stärktes 1,4 procent till 130,50 kronor. Investmentbanken JP Morgan har höjt rekommendationen till övervikt från neutral.

Fordonskoncernen Scania gick fram 0,6 procent till 171 kronor och kollegan Volvo var upp 1,2 procent till 146,75 kronor. Nyregistreringen av tunga lastbilar över 16 ton på den svenska marknaden uppgick till 548 i maj, en ökning med 21,8 procent jämfört med motsvarande månad ifjol.

Teknikhandelskoncernen B&B Tools har tecknat avtal om förvärv av aktierna i tre industriåterförsäljare i Finland med en sammanlagd årsomsättning på cirka 150 miljoner kronor. Aktien avancerade 1,0 procent till 250 kronor.

Infomediakoncernen Elanders höjdes 1,6 procent till 216 kronor. SEB fonder har minskat till 4,4 procent av kapitalet och 2,9 procent av rösterna. Miljardären Carl Bennet har däremot köpt på sig mer aktier och äger därefter 15,5 procent av kapitalet och 45,0 procent av rösterna.

Bioteknikbolaget Oxigene har fått klartecken från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA att påbörja en fasII/III studie med substansen Zybrestat för indikationen sköldkörtelcaner. Aktien förbättrades 4,9 procent till 32,20 kronor.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?