Annons

UPPDATERAD: Uppgångar även i Europa

De europeiska börserna steg på torsdagen för tredje dagen i rad under ledning av finans- och råvarurelaterade bolag.

En bred uppgång i Asien samt att terminerna för USA-indexen steg gav stöd.

Det kom också några rapporter som marknaden mottog positivt. Bland annat energibolaget Suez och försäkringsbolaget Aegon redovisade resultat som var bättre än väntat.

Deutsche Bank och BNP Paribas, den största banken i Tyskland respektive Frankrike, steg efter att JP Morgan höjt sin rekommendation för aktierna.
BHP Billiton, världens största gruvföretag, gick i spetsen för en uppgång bland råvarubolagen efter stigande råvarupriser.

Bank of England, BOE, och europeiska centralbanken, ECB, kom med räntebesked strax efter lunch. ECB höjde med 25 punkter och BOE lämnande räntan oförändrad. Det var precis enligt analytikernas förväntningar och det blev ingen marknadsreaktion.

Noteringar omkring klockan 14:10
DJ Euro Stoxx 50 +0,9%
Bloomberg European 500 +0,9%

London FTSE 100 +0,9%
Frankfurt DAX +0,9%
Paris CAC 40 +0,9%

Köpenhamn OMXC 20 +1,2%
Helsingfors OMXH 25 +1,2%
Oslo OBX Stock +2,3%

Stockholm OMXS 30 +1,5%

Aprilterminen för brentoljan noterades till 62,60 dollar per fat på ICE i London, vilket motsvarar en nedgång med 0,10 dollar jämfört med onsdagens stängningsnotering.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?