Annons

Europabörser: Vodafone förlorare

De europeiska indexen tappade fart i den senare handeln på fredagen, efter att de amerikanska börserna vänt ned.

DJ Stoxx 50 backade 0,2 procent, medan Bloomberg European 500 sjönk 0,2 procent.

Londons FTSE förlorade 0,3 procent. Vodafone pressade med en nedgång på 4,3 procent efter oro om att bolagets ebitda-marginaler krymper.

British Airways minskade 2,4 procent. Flygbolaget har köpt 51 stycken slottar på Heathrow av British Midland.

Frankfurts DAX steg 0,3 procent med stöd från Deutsche Postbank och Commerzbank som vardera ökade 2,2 procent. Detta efter att Citigroup meddelat sig vara intresserad av att göra uppköp i Tyskland.

Paris CAC steg 0,1 procent. Arcelor mittal klättrade 1,3 procent. Oljebolagen Total och Suez höll tillbaka index med nedgångar på 0,5 procent respektive 1,0 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?