Annons

Stockholmsbörsen: Lindex tappar

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med stigande kurser, i linje med resten av Europa. Men klädkedjan Lindex föll efter en oväntat svag rapport.

Klockan 9.45 hade OMXS-index backat med 0,8 procent till 396,6.

OMX Nordic 40-index var ned 0,6 procent till 1 263,8.

Bankkoncernen Nordea, upp med 1,1 procent till 111,20 kronor, var den aktie som bidrog mest till uppgången. Telia Sonera gick upp med 1,2 procent till 61,25 kronor och Ericsson klättrade med 0,8 procent till 26,15 kronor.

Klädkedjan Lindex var morgonens förlorare sedan bolaget publicerat en delårsrapport. Bolaget redovisar en vinst efter finansnetto på 143 miljoner kronor för perioden september-februari, det första halvåret i bolagets räkenskapsår. Motsvarande period föregående räkenskapsår uppgick vinsten till 311 miljoner kronor. Resultatet var sämre än vad analytiker hade räknat med. Aktien föll med 7,9 procent till 84,25 kronor.

Stålkoncernen SSAB placerade sig bland vinnarna med en uppgång på 5,1 procent till 197 kronor.

Karo Bio toppade förlorarlistan sedan bolaget meddelat att det genomför en nyemission. Det rör sig om en företrädesemission som kommer att tillföra Karo Bio 406 miljoner kronor om den blir fulltecknad.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?