Annons

Europabörser: Råvarubolag stiger

De europeiska börserna steg på tisdagsförmiddagen anförda av råvarubolag och biltillverkare.

Oljejätten BP var upp med 0,7 procent efter att oljan handlats nära årshögsta.

Gruvföretagen Rio Tinto och Xstrata lyfte sedan kopparpriset stigit för fjärde dagen i rad.

Daimler Chrysler ökade 2,7 procent till 62,61 euro efter att Morgan Stanley höjt riktkursen med 21 procent till 75 euro.

"Vi är beredda att värdera dem på antagandet att de frigör sig från Chrysler", skriver banken i sin analys enligt Bloomberg News.

Porsche som under gårdagen ökade sitt innehav i Volkswagen och därmed tvingas lägga ett bud på hela bolaget enligt budpliktsreglerna steg också. Aktien var upp 2,4 procent. Volkswagen backade 2,1 procent.


Noteringar omkring klockan 11.20
DJ Euro Stoxx 50 +0,3%
Bloomberg European 500 +0,6%

London FTSE 100 +0,4%
Frankfurt DAX +0,6%
Paris CAC 40 +0,5%

Köpenhamn OMXC 20 +0,1%
Helsingfors OMXH 25 +0,2%
Oslo OBX Stock -0,1%

Stockholm OMXS 30 +0,8%

Majterminen för brentoljan noterades till 64,20 dollar per fat på ICE i London, vilket motsvarar en nedgång med 0,21 dollar jämfört med måndagens stängningsnotering.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?