Annons

Toppenhumör på börsen

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes minst sagt positivt på torsdagen. Efter en timmas handel var börsen upp 1,5 procent. Lundin Petroleum och Trelleborg ledde uppgången.

Klockan 10 på torsdagsmorgonen hade Lundin Petroleum hunnit rusa 5,7 procent och Trelleborg med 3,7 procent.

På Large Cap-listan följdes de av Kinnevik och Nokia som var upp nästan 3 procent.

Ett annat bolag som utmärkte sig uppåt var Gant med en uppgång på 4,4 procent. Bra gick det dessutom för bland andra HiQ International och Betsson.

Bolag som gick mot strömmen var bland andra Lawson Software, Heba och CTT Systems, där det förstnämnda bolagets aktie var ned nästan 8 procent efter en timmas handel.

Tordagens inledande uppgång innebär att börsen är upp 6,2 procent hittills i år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?