Annons

Europabörser: Bilaktier gick bäst

Europabörserna utvecklades generellt positivt på onsdagen i avvaktan på räntebeskedet från den amerikanska centralbanken. Där är det formuleringarna kring ekonomins utveckling som står i fokus.

Klockan 17.40 var Dj Stoxx upp 0,1 procent, medan det bredare Bloomberg 500 hade stigit med 0,4 procent.

Sektormässigt var det stålaktier och bilaktier som noterade störst uppgångar. Bland förlorarna fanns datakonsulter och livsmedelsaktier. Både tyska Metro och franska Carrefour handlades ned mer än 2 procent. Brittiska Tesco var däremot upp.

De sektorer som påverkade utvecklingen mest var bank- och finansaktier på uppsidan och energibolag på nedsidan.

I Frankfurt klättrade börsen 0,1 procent med draghjälp från bland annat BMW och Volkswagen. Orsaken är bland annat att bilaktier har halkat efter i uppgången.

Londonbörsen steg 0,6 procent och olje- och gasaktier var de som bidrog mest till uppgången medan läkemedel och bioteknikaktier höll emot.

Parisbörsen stängde oförändrad.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?