Annons

Ny uppgång väntar på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta uppåt i den inledande handeln på tisdagen efter uppgångar i USA och Asien.

Börserna i New York stängde uppåt på måndagen med stöd av återhämtningarna på de europeiska och asiatiska börserna. Flera storaffärer i Europa, bland annat inom banksektorn fick investerarna att för tillfället glömma problemen på bolånemarknaden.

Bland de svenskrelaterade aktierna steg Ericsson 6 öre medan Volvo tappade 11 öre mot stängningskursen i Stockholm.

Indexen på de ledande asiatiska börserna pekade överlag uppåt på tisdagen. Stålbolagen gick emot strömmen och tappade, medan tekniksektorn tillsammans med exportbolagen och banksektorn gav stöd för uppgångarna. Den fortsatt svaga yenen gav stöd till exportsektorn.

I fokus på tisdagen stod också Bank of Japans beslut att behålla dagslåneräntan på 0,50 procent. Det var ett beslut som var väntat och som inte fick några större effekter på varken de japanska räntorna eller yenen.

Efter marknadernas stängning i Tokyo släppte även Bank of Japan sin månadsrapport som visar att den japanska ekonomin expanderar i måttlig takt och räknar med att den kommer att fortsätta på samma sätt.

På Stockholmsbörsen kan Volvo komma att dra till sig intresse sedan bolaget på morgonen presenterat att lastbilsleveranserna backat med 13 procent under februari.

Astrazeneca har fått flera riktkurssänkningar efter misslyckandet med åderförkalkningspreparatet AGI-1067. Bland annat har Citigroup sänkt till 61 dollar från tidigare 63 dollar. Credit Suisse sänker riktkursen till 2.860 pence, från tidigare 3.100 pence.

Även ING sänker riktkursen för Astrazeneca till 3.330 pence, från tidigare 3.400 pence. Beskedet om att AGI-1067 inte nått det primära målet med Arise-studien kom inte som någon överraskning, skriver ING i en analys. Enligt mäklare hade ett lyckat resultat kunnat ge en ordentlig uppsida i aktien medan nedsidan var begränsad.

På makroagendan finns på tisdagen klockan 10.30 Storbritanniens KPI-siffror.

Klockan 13.30 presenteras bostadsbyggandet för februari i USA vilket antagligen kommer att dra till sig investerarnas intresse efter senaste tidens oro för den amerikanska bomarknaden.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?