Annons

Asienbörser: Blandat utveckling

Utvecklingen på de asiatiska börserna på fredagen var blandad med nedgångar i Japan och Singapore, medan Hongkong pekade uppåt.

Tokyobörsen inledde på minus för att svänga till plus under eftermiddagens handel innan börshumöret åter tröt under den sista timmens handel då indexen åter hamnade på minus.

Det var bland annat oro kring den inhemska privatkonsumtionen som bidrog till nedgångarna i Japan, detta efter att flera större japanska bolag aviserat lägre löneökningar för sin personal än väntat.

Även en kombination av vinsthemtagningar och avvaktan inför amerikanska KPI-siffror och Michigan-index som presenteras på fredagen, spelade in.

Vissa bedömare menade dock att det var låga löneökningar som främst dämpade börshumöret.

"Med så pass låga löneökningar som vi just nu ser, är det inte mycket hopp för att konsumtionstakten bland konsumenterna kommer att återhämta sig", säger Tomokatsu Mori vid Fukoku Capital Management i Tokyo till Bloomberg News.

Det var främst banksektorn som tog stryk av oron för konsumtionstakten. Mitsubishi UFJ handlades ned 3,7 procent liksom Mitsui Financial Group som var ned med lika mycket.

Bland glädjeämnena i Japan fanns bland annat TDK, landets största tillverkare av magnetband, som tickade upp med 5,5 procent på nyheten att bolaget är i samtal om att köpa upp Alps Electric.

"Om vi börjar se förvärv som faktiskt blir verklighet så kommer marknaden att se det som ett bra tecken", säger Tomokatsu Mori till Bloomberg News.

I Hongkong bidrog Foxconn, världens största kontraktstillverkare av mobiltelefoner, till den allmänna uppgången. Foxconns aktie steg med 5,5 procent efter att antal positiva rekommendationer för aktien.

I regionen var annars råvarubolagen förlorare, bland annat efter fallande oljepriser. Japanska Inpex Holdings tappade med 1,2 procent liksom Petrochina som tickade nedåt med lika mycket.

Från Kina har det kommit besked att folkkongressen med stor majoritet har antagit lagar om privat äganderätt och enhetlig företagsskatt för inhemska och utländska företag. Såväl Shenzhen- som Shanghaiindexen uppvisade nedgångar.


Marknadstemperatur klockan ca 07.35
Nikkei 225 -0,7%
Topix Tokyo -1,0%
Hongkongs Hang Seng +0,9%
Singapores STI -0,3%
China Shang Composite -1,7%
China Shenz Composite -2,6%
Sydkoreas Kospi +0,1%
Taiwans Taiex +0,3%
Indiens Sensex -0,3%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?