Annons

USA-börser: Bolånen spökar på Wall Street

Tveksamheten på New York-börserna fortsatte ett par timmar in på börsdagen. Oron över problemen på den amerikanska bolånemarknaden var det dominerande inslaget i den försiktiga handeln.

Dow Jones Industrial var vid 18-tiden upp 0,1 procent, Nasdaq Composite var upp 0,3 procent och S&P 500 var oförändrat.

Bland de mest aktiva aktierna fanns Intel som steg 1,6 procent och även Boeing som steg 1,2 procent efter att ha fått ordrar på 4,6 miljarder dollar totalt.

Husbyggarbolagen hörde till de värsta förlorarna med nedgångar på 4,5 procent för Hovnanian Enterprises och 4,0 procent för Lennar.

Bolånebolagen tappade efter att oron för den amerikanska bolånemarknaden tilltagit.

Countrywide Financial tappade 3,1 procent, medan Impac Mortgage backade 5,8 procent och Indymac Bancorp var ned 5,6 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?