Annons

USA-börser: Statistik höll Wall Street uppe

De amerikanska indexen stängde svagt upp på fredagen, där en rapport om sysselsättningen i februari som var något bättre än väntat gav stöd.

"Rapporten visar att vinsterna kommer att fortsätta växa, om än i en långsammare takt", sade en chefsförvaltare till Bloomberg News.

Dow Jones Industrial stängde 0,1 procent upp och uppgick till 12.276. Även S&P 500 ökade 0,1 procent och visade 1.403 vid stängning.

Nasdaq Composite var kring oförändrat och stängde på 2.388.

Omsättningen på New York Stock Exchange uppgick till 1,4 miljarder aktier, medan drygt 2 miljarder aktier handlades på Nasdaq.

Mest omsatta aktier var Google, Microsoft och Yahoo.

Under fredagen presenterades amerikansk statistik på sysselsättningen i februari. Rapporten visade en ökning med 97.000 arbetstillfällen i februari. Arbetslösheten uppgick samtidigt till 4,5 procent. Väntat var en ökning på 95.000 personer och en arbetslöshet på 4,6 procent.

Samtidigt steg den genomsnittliga timlönen steg med 0,4 procent i februari mot väntade 0,3 procent.

Löneökningarna minskade förhoppningarna om att Federal Reserve kommer sänka styrräntan. Sannolikheten för en räntesänkning under första halvan av 2007 minskade från 66 procent till 32 procent, enligt Marketwatch.

Den tioåriga amerikanska obligationsräntan steg direkt efter statistiken och noterades sedan 7 punkter högre på 4,59 procent.

Dow Jones fick stöd av Altria och Alcoa som ökade 1,1 procent respektive 2,2 procent.

Wal-Mart och Exxon höll tillbaka med sina nedgångar på vardera 1 procent.

Tekniksektorn tyngdes av Yahoo och Amgen.

Yahoo rasade 5,2 procent efter att Wall Street Journal rapporterat om att företagets samarbete med AT&T är under diskussion om att minska i omfattning. Bolagen säljer tillsammans internetlösningar till miljontals kunder i USA. Yahoo får årligen 200 till 250 miljoner dollar i intäkter från AT&T, enligt Bloomberg News.

Amgen föll 2,1 procent. Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, kommer att förse två av Amgens läkemedel med tydligare varningstexter angående läkemedlens allvarliga hälsorisker, skriver Bloomberg News.

Företaget New Century fortsatte sin kräftgång efter torsdagens ras på 25 procent. Aktien föll 17,1 procent. Bolaget annonserade att det kommer att upphöra med att erbjuda bostadslån. New Century kommer sannolikt att lämna in en konkursansökan, enligt Merrill Lynch.

Texas Instrument klättrade 2,4 procent. Aktien uppgraderades på fredagen till köp, av Stifel Nicolaus. Aktien höjdes även till "outperform" från "market perform" av JMP Securities.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?