USA-börser: Försiktig handel kring noll

USA-börserna handlades i en oregelbunden tendens på måndagen efter en svag start. Inköpschefsindex, som presenterades strax efter öppning, var betydligt starkare än väntat och gav ett visst stöd.

Mest press kom från byggrelaterade aktier medan flera råvarusektorer bidrog med stöd.

Klockan 18.00 noterades Dow Jones oförändrat på 12.656. S&P 500 sjönk 0,1 procent till 1.447. Nasdaq Composite tappade 0,2 procent och noterades till 2.472.

Storbolagen fick mest stöd av Wal-Mart, som steg 1,4 procent efter att ha redovisat en försäljningsökning på 2,2 procent i jämförbara butiker i januari. Sämst gick Caterpillar, ned 1,1 procent, sedan bolaget informerat att orderingången för medeltunga lastbilar sjönk i januari.

Halvledartillverkaren Micron Technology tappade 0,6 procent sedan Jefferies & Co sänkt sin rekommendation till behåll från tidigare köp.

En riktig vinnaraktie var däremot bildelstillverkaren Lear, vars aktie rusade med cirka 12 procent till 38:90 dollar per aktie. Detta efter att bolaget erhållit ett uppköpsbud från ett företag som kontrolleras av finansmannen Carl Icahn. Budet uppgår till 36 dollar per aktie.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?