USA-börser: Försiktiga uppgångar

USA-börserna återhämtade sig från den största nedgången på flera år efter att Fed-chefen Ben Bernanke sagt att han fortfarande tror att ekonomin kommer att gå bra. Börserna gick därmed emot svaga makrosignaler.

Konsumentprodukter, telekombolagen och hälsoprodukter ledde uppgången, när marknaden söker sig till företag vars vinster inte är så beroende av svängningarna i ekonomin.

Vid 18-tiden var Dow Jones upp 0,3 procent. S&P 500 steg med 0,4 procent och Nasdaq Composite lyfte 0,2 procent.

"Den här typen av korrektion är bra. Den kinesiska marknaden borde inte diktera villkoren, så det verkar som om marknaden behövde en ursäkt" säger en investerare till Bloomberg News med hänvisning till tisdagen nedgång.

Procter & Gamble klättrade mest bland Dow Jones- företagen, upp med 3,7 procent. Sprint Nextel steg efter att ha rapporterat en försäljning som överträffade analytikernas förväntningar. Merck var upp efter en höjd vinstprognos.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?