1515
Annons

USA-börser: Deppigt på Wall Street

New York-börserna inledde handelsdagen med att backa tillbaka efter att börserna i Kina satt sin prägel på omvärldens börshumör genom att rasa tidigt på tisdagen. Amerikansk statistik av olika slag kom löpande in under eftermiddagen, såväl över som under marknadens förväntan.

Vid 16.40-tiden var Dow Jones ned 0,9 procent till 12.520,0. S&P 500 sjönk 0,9 procent till 1.435,7 och Nasdaq Composite var ned 1,4 procent till 2.470,2.

Aktieomsättningen i den tidiga handeln uppgick till 527 miljoner på New York-börsen och till 785 miljoner på Nasdaq.

Den tioåriga amerikanska räntan noterades 4 punkter ned till 4,59 procent.

De asiatiska börserna inledde tisdagen med att rekylera nedåt från att ha handlats på rekordhöga nivåer i inledningen på veckan. De kinesiska Shenzen- och Shanghaiindexen svarade för de största börsfallen på tio år.

"Att de kinesiska börserna går ner med 9 procent kommer att ge negativ effekt på alla marknader världen över. Placerare i USA har väntat på en nedgång. Det kan till slut bli självuppfyllande", sade Michael Driscoll, mäklare vid Bear Stearns & Co till Bloomberg News.

Aluminiumtillverkaren Alcoa föll, i linje med S&P:s aluminiumindex, tillbaka med 2,8 procent, då världens ledande konsument av aluminium nu visade på svaghetstecken.

Inledande statistik från USA sänkte börshumöret ytterligare då det visade sig att orderingången på varaktiga varor sjönk med 7,8 procent i januari, jämfört med månaden före. Analytikerna hade räknat med att orderingången skulle sjunka med 3,0 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Efter klockan 16 svensk tid lyftes börserna i USA något då nästa statistikskörd i form av hushållens konfidensindikator och statistik över försäljningen av befintliga bostäder bägge lyckades överträffa marknadens förväntan.

I en bred tillbakagång var IBM och Caterpillar de två bolag som tyngde index i USA mest i den inledande handeln, medan General Electric var ett av få bolag som agerade motvikt.


Polar Structure har ökat i Netmore – utlöser budplikt

Polar Structure har förvärvat aktier i Netmore Group i sådan utsträckning att budplikt uppstår. 

”Om budplikten fullgörs av Polar Structure ska vederlaget i budpliktsbudet inte understiga 1,55 kronor per aktie i Netmore, vilket motsvarar en premie om cirka 30,3 procent i förhållande till stängningskursen för Netmores aktie den 19 maj 2022”, skriver Netmore i ett pressmeddelande.

Polar Structure har förvärvat ytterligare 16,7 miljoner A-aktier och 126 miljoner B-aktier i Netmore för 1:55 kronor per aktie från Buildroid Invest. Efter förvärvet ökar Polar Structures innehav i netmore från cirka 19,9 procent till cirka 65,1 procent av samtliga aktier och från cirka 13,5 procent till 76,3 procent av rösterna i Netmore. 

Polar Structure avser att fullfölja sin budplikt vilket i sådana fall kommer offentliggöras genom ett separat pressmeddelande, heter det.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?