Stockholmsbörsen: Börsen vände upp

Efter två dagars nedgång vände Stockholmsbörsen upp när torsdagens handel inleddes. Även i resten av Europa var tendensen positiv, med stöd av uppgångar i Asien tidigare på morgonen.

Klockan 9.45 hade OMXS-index stigit med 0,4 procent till 395,9 medan OMX Nordic 40-index hade gått upp lika mycket till 1 270,5.

Volvo fortsatte upp för tredje dagen i rad, med 0,7 procent till 571 kronor. Konkurrenten Scania backade med 0,4 procent till 539 kronor.

Bland bankerna steg Nordea med 0,6 procent till 112:80 kronor medan SEB föll med 0,7 procent till 230 kronor.

Bokslutsfloden har ännu inte sinat. Gruvföretaget Lundin Mining redovisar en vinst före skatt på 84 miljoner dollar för fjärde kvartalet. Under motsvarande period ett år tidigare blev vinsten 20 miljoner dollar. Aktien gick upp med 0,3 procent till 77 kronor.

Inom samma sektor steg Boliden med 2,7 procent till 151:50 kronor.

Spelbolaget 24h Poker redovisar en förlust före skatt på 8,4 miljoner kronor för fjärde kvartalet, jämfört med vinsten på 12,4 miljoner kronor samma kvartal ett år tidigare. Aktien lade sig högst upp på förlorarlistan med en nedgång på 3,2 procent till 61 öre.

Elektronikgruppen redovisar en vinst efter finansnetto på 10,6 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2006. Det kan jämföras med vinsten på 8,1 miljoner kronor motsvarande period ett år tidigare. Aktien klättrade med 4,1 procent till 69:75 kronor.

Phonera var morgonens vinnare, upp 8,7 procent till 1:38 kronor, sedan telekombolaget publicerat sitt bokslut.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?