Europabörser: Rapporter ger uppgång

De europeiska börserna steg under torsdagen sedan en serie bolag kommit in med bra rapporter.

Uppgången var bred och till de absoluta vinnarna hörde råvarubolagen på stigande metallpriser. Undantagen fanns att finna inom läkemedel- och telekomindustrin.

"Marknaden stiger på bra bokslutsresultat. Nyckelfrågan framöver kommer att handla om vad bolagen säger om utsikterna för 2007", sa Laurent Vallee, förvaltare på Richekieu Finance, enligt Bloomberg News.

Noteringar omkring klockan 14.05
DJ Euro Stoxx 50 +0,6%
Bloomberg European 500 +0,5%

London FTSE 100 +0,6%
Frankfurt DAX +0,8%
Paris CAC 40 +0,5%

Köpenhamn OMXC 20 +0,2%
Helsingfors OMXH 25 +0,4%
Oslo OBX Stock oför

Stockholm OMXS 30 +0,5%

Marsterminen för brentoljan noterades till 59,10 dollar per fat på ICE i London, vilket motsvarar en nedgång med 0,25 dollar jämfört med tisdagens stängningsnotering.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?