1515
Annons

USA-börser: Ränterädsla sänker Wall Street

De amerikanska börserna öppnade nedåt på onsdagen efter att konsumentprisindex stigit mer än väntat och spekulationerna om eventuella räntesänkningar avtagit.

Läkemedelssektorn och hårdvarurelaterade aktier med Hewlett-Packard i spetsen tillhörde förlorarna. Mot strömmen gick oljesektorn och sjukvård.

Vid 16:30-tiden noterades Dow Jones Industrial 0,5 procent ned till 12.728. S&P 500 backade 0,4 procent till 1.455. Nasdaq Composite föll tillbaka 0,2 procent till 2.509.

Omsättningen på New York Stock Exchange uppgick till drygt 300 miljoner aktier, medan runt 525 miljoner aktier hade bytt ägare på Nasdaq.

Apple, Google och Hewlett-Packard var aktierna som handlades mest.

Under onsdagen kom statistik från USA, som visade att KPI steg med 0,2 procent mellan december och januari. Väntat var 0,1 procent. Rensat för livsmedel och energi, steg priserna med 0,3 procent mot väntade 0,2 procent.

"Jag tror att KPI-rapporten orsakar lite bekymmer. Rapporten skjuter sannolikheten för att Fed kommer att lätta på räntan längre in i framtiden. Så min känsla är att vi kommer att se en liten motgång här. Det är en god ursäkt för att ta hem vinster", sade en chefsanalytiker till Marketwatch.

Den tioåriga obligationsräntan steg 2 punkter till 4,70 procent.

Dow Jones tyngdes av Hewlett-Packard och United Technologies.

Hewlett-Packard föll tillbaka 3,6 procent. Företaget rapporterade på tisdagen resultatet för det första kvartalet som uppgick till 0:65 dollar mot väntade 0:63 dollar. Företaget spår att vinsten för det andra kvartalet kommer att uppgå till 0:63-0:64 dollar, i linje med analytikernas förväntningar.

United Technologies föll 0,7 procent.

Mot strömmen gick McDonalds och Microsoft, som steg 0,4 procent respektive 0,3 procent.

Nasdaq drogs ned av Qualcomm och Intel, som backade 1,1 procent och 1,8 procent. Apple steg däremot 2,8 procent.

Motorola föll 1,2 procent. Aktien nedgraderades från jämvikt till övervikt av Lehman Brothers, skriver Bloomberg News.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?