Europabörser: Fordonsbolagen mot strömmen

Det var mestadels nedåt på de europeiska börserna i tisdagens inledande handel, även om det handlade om modesta nedgångar.

DJ Stoxx 50 hade klockan 11.00 sjunkit med 0,3 procent samtidigt som det bredare Bloomberg 500 var ned med 0,2 procent.

Branschmässigt tillhörde läkemedelssektorn och detaljhandelssektorn de branscher som backade mest medan bland annat fordonssektorn trotsade det bistra klimatet och avancerade tillsammans med gruvsektorn.

Fordonssektorn fick stöd från bland annat Volkwagen som steg efter gynnsamma rekommendationer för bolagets aktie. Volkswagen var upp med 3,6 procent.

Läkemedelssektorn tog bland annat stryk av nyheten om att läkemedelspriserna i Storbritannien ska ses över för att säkerställa att brittiska konsumenter ska få ut mer för de pengar de spenderar på läkemedel.

Specialkemibolaget Clariant redovisade ett resultat för 2006 som landade på 23 miljoner schweizerfranc, långt under analytikernas förväntningar på 52 miljoner schweizerfranc. Aktien handlades ned med 2,6 procent på det skrala resultatet.

Den danska bryggerijätten Carlsberg tillhörde förlorarna på förmiddagen sedan bolaget redovisat ett resultat före skatt på 3.029 miljoner danska kronor för 2006, jämfört med 1.892 miljoner 2005.

Analytikerna hade räknat med att resultatet före skatt skulle bli 3.064 miljoner danska kronor, enligt en sammanställning från SME Direkt. Aktien sjönk med 3,8 procent.

Skivbolaget EMI meddelade att amerikanska Warner Music visat intresse för bolaget, men tillade att det inte är säkert att det amerikanska bolagets intresse leder till ett köp av EMI. EMI:s aktie klättrade med 7,2 procent.

Efter flera dagars uppgång med spekulationer om en försäljning av Chrysler som bränsle, vände Daimlerchrysler till sist nedåt och noterade en tillbakagång på 1,3 procent.


Noteringar omkring klockan 11.00
DJ Euro Stoxx 50 -0,3%
Bloomberg European 500 -0,2%

London FTSE 100 oför.
Frankfurt DAX -0,1%
Paris CAC 40 -0,3%

Köpenhamn OMXC 20 -0,5%
Helsingfors OMXH 25 +0,3%
Oslo OBX Stock -0,2%

Stockholm OMXS 30 -0,1%

Marsterminen för brentoljan noterades till 58,20 dollar per fat på ICE i London, vilket motsvarar en uppgång med 0,06 dollar jämfört med måndagens stängningsnotering.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?