USA-börser: Uppgång väntas i New York

De amerikanska börserna väntas öppna uppåt på fredagen efter att arbetsmarknadsstatistik förstärkt intrycket att den amerikanska ekonomin växer i en takt som inte ger risk för en ökande inflation.


Samtliga terminer pekade uppåt inför fredagens öppning.

"Arbetstillfällena ökar medan inflationstakten ligger stilla, det är en positiv utveckling för marknaden", sade Michael Nasto, aktiehandlare på Global Investors, enligt Bloomberg News.

Microsoft steg med 0:24 dollar i förhandeln efter en höjd rekommendation från neutral till köp av Bank of America.

Videospelsutvecklaren Electronic Arts steg 1,1 procent på en uppgradering från Deutsche Bank, medan klädkedjan Gap handlades upp 2,2 procent i förhandeln.


Noteringar kring klockan 15.15
Terminen för Dow Jones +0,110
Terminen för S&P 500 +0,207%
Terminen för Nasdaq +0,277%
2-åriga USA-räntan -0,025 till 4,933%
10-åriga USA-räntan -0,002 på 4,833%
Olja, US WTI +0:36 USD till 57:66 dollar per fat
Olja, Brent +0:46 USD till 57:18 dollar per fatKommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?