USA-börser: Tekniksektorn stark - Ericsson tynger

I den tidiga handeln på fredagen gick New-York börserna åt olika håll. Oljerelaterade bolag var en av de tyngande sektorerna.

Kring 16:30 var Dow Jones Industrial oförändrad på 12.669. S&P 500 var upp 0,1 procent till 1.448, medan Nasdaq Composite steg 0,3 procent till 2.474.

Omsättningen i den tidiga handeln uppgick till 380 miljoner aktier på New York Stock Exchange, medan 560 miljoner aktier hade bytt ägare på Nasdaq.

Google, Exxon och Apple hörde till de mest omsatta aktierna.

Under fredagen presenterades arbetsmarknadsstatistik som förstärkte intrycket av att den amerikanska ekonomin växer i en takt som inte påverkar inflationen. Ökningen i antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i januari uppgick till 111.000 personer, mot väntade 150.000.

"Vi skapar allt fler jobb och samtidigt ser vi att inflationen är försiktig. Det är en win-win situation för marknaden", uppger en handlare till Bloomberg News.

Den tioåriga amerikanska obligationsräntan uppgick till 4,82 procent, 2 punkter lägre än torsdagen.

Inom tekniksektorn, lyfte Electronic Arts tillsammans med Cisco. Amazon och Ericsson tyngde.

Electronic Arts steg 6,5 procent. Speltillverkaren angav att vinsten per aktie uppgick till 0,63 dollar räkenskapsårets tredje kvartalet, mot väntade 0,56 dollar. Därtill höjdes rekommendationen till behåll från sälj, av Deutsche Bank.

Cisco steg 0,7 procent till 26,80 dollar.

Amazon backade 1,2 procent. Bolaget uppgav att deras vinstmarginaler har fallit till den lägsta punkten sedan år 1999, skriver Bloomberg News. Samtidigt sänktes rekommendationen på aktien från outperform till underperform, av Bear Stearns.

Ericsson backade 6,3 procent efter sin rapport för det fjärde kvartalet.

På Dow Jones, hörde Wal Mart och American Express till vinnarna med uppgångar på 0,5 procent respektive 0,6 procent. Exxon och aluminumtillverkaren Alcoa tyngde.

WTI-oljan med leverans i mars steg med 0,20 dollar per fat och noterades till 57,45 dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?