Uppåt på Asiens börser

Kurserna på de ledande asiatiska börserna steg under dagens handel.

Tokyobörsens Nikkei 225-index steg med 0,2 procent till 17 547,1, den högsta nivån på tio månader. Aktier i företag som rapporterat vinstlyft, som Casio Computer och Dowa Holdings, lockade investerarna. Det bredare Topixindex steg med 0,2 procent till 1 742,4.

I Taipei i Taiwan steg Weighted Index med 1,0 procent. Underleverantörer till teknikföretagen steg efter draghjälp från New Yorkbörsen. På Seoulbörsen i Sydkorea gick Kospi-index upp med 2,2 procent. Bankaktier stod bakom rallyt på Sydkoreabörsen som nådde den högsta stängningsnivån på en månad.

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade på morgonen stigit med 1,3 procent. Singapores Straits Times-index hade gått upp med 1,9 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?