Rapport sänkte Ericsson

Ericssons rapport gladde få på Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen. Det samma gällde inledningsvis för Volvo, men aktien återhämtade sig efter en dipp och 09.25 var aktien upp 1,4 procent.

Ericsson dök snabbt över 4 procent och Volvo med 2 procent. Inget av företagen lyckades nå förväntningarna.

Men medan Ericssonaktien sedan fortsatte nedåt vände Volvoaktien uppåt efter en kort tids handel.

För Axfood var morgonen muntrare. Företaget levererade visserligen bara i nivå med förväntningarna men bjöd på en rejäl utdelningsfest.

Styrelsen föreslår en totalutdelning på 20 kronor per aktie, drygt 4 kronor mer än förväntat, och aktien var upp nästan 2 procent efter tjugo minuters handel.

Reaktionerna på rapporten från IBS var negativa, aktien handlades ned 0,8 procent efter öpnning på fredagen.

Vid 9.25-tiden på fredagen låg Stockholmsbörsen och storbolagsindex OMXS 30 i princip på noll med dragning nedåt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?