Europabörser: Vinstoro tyngde kurserna

De europeiska börserna handlades nedåt under fredagen på oro över svagare vinsttillväxt för bolagen.

DJ Stoxx 50 hade vid 17.45 tappat 0,2 procent och noterades till 3825,1. Även det bredare FTSE 100 hade vid samma tid tappat 0,2 procent. Stockholm var en av de svagare europeiska börserna med en nedgång på 0,4 procent.

En ihållande oro över att bolagens vinsttillväxt kan komma att mattas av pressade tillbaka börserna för andra dagen i rad.

Gruvsektorn tappade, tyngd av Rio Tinto Group som gick ned 1,2 procent och Anglo American som tappade 1,1 procent, efter att Kina lagt restriktioner på bankutlåningen vilket väntas leda till en nedgång i efterfrågan på metaller i landet.

ABB handlades ned 3,1 procent efter att Goldman Sachs utfärdat en säljrekommendation för aktien.

Den spanska banken Banco Bilboa Vizcaya Argentaria tappade 2,6 procent efter sitt bud på den amerikanska banken Compass Bancshares.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?