USA-börser: Fladdrigt kring nollstrecket

Indexen balanserade kring nollstrecket efter öppningen av börserna i New York på torsdagen. Svagare oljepriser och importpriser samt lugnande besked från Fed-chefen Ben Bernankes tal, med kommentarer om att inflationen är under kontroll, lugnade marknaden.

Vid 16.45-tiden var Dow Jones Industrial oförändrad på 12.742. S&P sjönk med 0,1 procent till 1.453. Nasdaq Composite handlades oförändrad på 2.488.

Som reaktion på tidigare statistik under dagen var indexen relativt oförändrade. Lägre importpriser uppvägdes av en minskad industriproduktion. Samtidigt var fler personer arbetslösa än väntat.

Efter den amerikanska centralbankschefens tal inför den amerikanska kongressen klockan 16.00 steg samtliga av dessa tre index i New York. Någon stund senare kom en mer blandad reaktion.

Vid 16.45-tiden hade 390 miljoner aktier omsatts på New York-börsen. På Nasdaq hade drygt 650 miljoner aktier bytt ägare. De aktier som hade omsatts mest var Bank of America, Google och Qualcomm.

Teknikaktierna var de som framför allt drog S&P 500 uppåt. Bland de aktier sjönk tillbaka fanns olje- och gasföretagen.

Qualcomm och Net Appliance ledde teknikaktiernas uppgång.

Qualcomm avancerade efter en höjning till Köp från Neutral av analysföretaget Oppenheimer. Företaget spås en resultatförbättring under 2008, enligt analytikern.

Likaså steg Net Appliance efter en förbättrad rekommendation till "Outperform" från "Market perform" från en analytiker på Friedman, Billings, Ramsey & Co.

Caterpillar klättrade 2,3 procent. Företaget meddelar planer på att köpa tillbaka aktier till ett värde om 7,5 miljarder dollar under de närmaste fem åren. Detta återköp är det fjärde sedan 1995.

Räntorna gick tillbaka under torsdagen, där den 10-åriga obligationen minskade 4 punkter till 4,69 procent.

Opec upprepar sin prognos att världsefterfrågan på råolja under 2007 kommer att uppgå till 85,4 miljoner fat per dag. Det skriver Bloomberg News.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?