Europabörser: Finans och fastigheter sjönk

Fastighetssektorn och de finansiella aktierna sjönk efter oro om att företagens vinsttillväxt kommer att planas ut. En minskning av oljepriserna i går stärkte flygsektorn och däribland Lufthansa.

Spekulationer om uppköp drev upp gruvföretagen. Tidningen The Times uppgifter om BHP Billitons och Rio Tintos intresse av ett uppköp av aluminiumproducenten Alcoa fick företagens aktier att stiga.

DJ Stoxx 50 ökade med 2,0 procent till 3.810. Det bredare Bloomberg European 500 steg med 0,2 procent.

British Land gjorde den största förlusten sedan augusti då värdet på företagets tillgångar ökade mindre än analytikernas prognoser.

UBS sjönk efter att ha rapporterat en vinstminskning.

I London steg FTSE 100 med 0,4 procent, i Paris steg CAC 40 med 0,7 procent och i Frankfurt steg DAX med 0,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?