Annons

Räntor och valutor: Kreditoron sänkte räntorna

Efter en stabil inledning vände räntorna i såväl Europa som USA ned under eftermiddagen på förnyad kreditoro. På valutamarknaden stärktes yenen medan dollarn satte nya bottenrekord mot euron.

De svenska marknadsräntorna fortsatte att sjunka något på torsdagen i linje med utländska räntor. Kronan försvagades mot såväl dollarn som euron.

Fortsatt dåliga nyheter kopplade till den skakiga amerikanska bolånemarknaden bidrog till att placerare styrde om pengar från aktie- till räntemarknaden. Det ledde till en fortsatt, om än blygsam, räntenedgång. Börserna föll samtidigt rejält i Europa och USA.

Wachovia, USA:s fjärde största bank, meddelade på fredagen att den drog på sig förluster på ytterligare 1,1 miljarder dollar i oktober till följd av det förvärrade läget på marknaden för bolån till hushåll med låg kreditvärdighet, så kallade subprime-lån.

Under tredje kvartalet tog Wachovia en nedskrivning på 1,3 miljarder dollar till följd av turbulensen på finansmarknaderna.

Räntan på den tioåriga svenska statsobligationen sjönk med en räntepunkt till 4,19 procent.


DAGEN SOM GICK:
Tioårig statsobligation: 4,19 procent (4,20).
Sexmånaders statsskuldväxel: 3,96 procent (3,97).
Euro: 9:29 kronor (9:25).
Dollar: 6:33 kronor (6:30).
TCW-index: 124,58 (124,19).

Siffrorna inom parentes anger räntor och valutor vid stängningen föregående handelsdag. Ju lägre TCW-index, desto starkare krona.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?