Annons

New York: Uppåt på USA-börserna

Wall-Street var på köphumör på fredagen, precis som de amerikanska konsumenterna vilka såg ut att vallfärda till butikerna under en av årets största shoppingdagar.

Dow Jones var vid 18-tiden upp 1,0 procent medan S&P 500 noterades för en uppgång om 1,4 procent. Nasdaq avancerade 1,0 procent under den förkortade handelsessionen.

Enligt muntliga rapporter ringlade köerna långa utanför de största affärerna i USA under den så kallade Black Friday, startskottet för julhandeln. Kursen i Wal-Mart steg 2 procent medan H&M-konkurrenten GAP avancerade 0,6 procent.

Uppgången var bred men ett extra köpintresse riktades mot storbankerna. Citigroup bröt en fem dagar lång negativ trend och handlades upp nästan 3 procent. JP Morgan toppade Dow med en än lite starkare utveckling. Bankernas planer på en superfond, som ska stabilisera kreditmarknaden, blir allt mer konkreta.

Det surrades återigen om att onlinemäklaren Etrade kommer att bli uppköpt. Aktien steg 24 procent. Flera amerikanska läkemedelsaktier gick också bra, däribland Pfizer och Merck.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?