Annons

New York: Rapporter väntas ge lyft

Terminerna indikerar en positiv öppning när handeln i New York inleds på tisdagen med stöd av framför allt tekniksektorn efter en rad rapporter som var bättre än väntat.

"Hewlett-Packards siffror var bra och Medtronic och Nordstrom var inte så dåliga som väntat, vilket ger en viss lättnad för investerarna. Sedan kommer Feds protokoll att ge ny insikt om den amerikanska ekonomin", sa Oliver Hagen, förvaltare på LGT Capital Management, till Bloomberg News.

En timme före öppningen kom statistik i form av bostadsbyggandet i USA under oktober. Den visade en oväntad ökning med 3,0 procent jämfört med månaden före. Analytikerna hade i snitt väntat sig en nedgång med 1,8 procent. Marknadsreaktionen blev att terminernas uppgång mattades något.

Bland aktier som var aktiva i förhandeln fanns Hewlett-Packard som steg med 2,2 procent efter att bolaget efter stängning på måndagen lämnat sin rapport. Såväl resultat som försäljning kom in bättre än väntat samtidigt som bolagets framtidsprognos var högre än konsensus.

Vidare steg Medtronic och Nordstrom med 4,4 respektive 9,4 procent efter att även de bolagen överträffat marknadens förväntningar med sina rapporter.

Sämre gick det för det amerikanska bolåneinstitutet Freddie Mac som handlades ned hela 18 procent sedan det rapporterat en förlust på 2 miljarder dollar för det tredje kvartalet.

Det som marknaden nu främst inväntar är Federal Reserves protokoll från Fomc-mötet den 31 oktober och åtföljande Fed- prognoser, som publiceras klockan 20.00.

Financial Times skrev i sin nätupplaga på tisdagen att de nya prognoserna sannolikt kommer att visa att Fed-ledamöterna förväntar sig att den amerikanska ekonomin kommer att ta sig igenom ett svagt läge på kort sikt och återfå styrka under loppet av 2008, även om det finns nedåtrisker mot prognosen.

Noteringar kring klockan 15.00
Terminen för Dow Jones +0,208%
Terminen för S&P 500 +0,271%
Terminen för Nasdaq +0,727%

2-åriga USA-räntan +0,049 till 3,198%
10-åriga USA-räntan oför

Olja, US WTI +0,96 USD till 95,60 dollar per fat
Olja, Brent +1,15 USD till 93,43 dollar per fat


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?