1515

New York: Rapporter väntas ge lyft

Terminerna indikerar en positiv öppning när handeln i New York inleds på tisdagen med stöd av framför allt tekniksektorn efter en rad rapporter som var bättre än väntat.

"Hewlett-Packards siffror var bra och Medtronic och Nordstrom var inte så dåliga som väntat, vilket ger en viss lättnad för investerarna. Sedan kommer Feds protokoll att ge ny insikt om den amerikanska ekonomin", sa Oliver Hagen, förvaltare på LGT Capital Management, till Bloomberg News.

En timme före öppningen kom statistik i form av bostadsbyggandet i USA under oktober. Den visade en oväntad ökning med 3,0 procent jämfört med månaden före. Analytikerna hade i snitt väntat sig en nedgång med 1,8 procent. Marknadsreaktionen blev att terminernas uppgång mattades något.

Bland aktier som var aktiva i förhandeln fanns Hewlett-Packard som steg med 2,2 procent efter att bolaget efter stängning på måndagen lämnat sin rapport. Såväl resultat som försäljning kom in bättre än väntat samtidigt som bolagets framtidsprognos var högre än konsensus.

Vidare steg Medtronic och Nordstrom med 4,4 respektive 9,4 procent efter att även de bolagen överträffat marknadens förväntningar med sina rapporter.

Sämre gick det för det amerikanska bolåneinstitutet Freddie Mac som handlades ned hela 18 procent sedan det rapporterat en förlust på 2 miljarder dollar för det tredje kvartalet.

Det som marknaden nu främst inväntar är Federal Reserves protokoll från Fomc-mötet den 31 oktober och åtföljande Fed- prognoser, som publiceras klockan 20.00.

Financial Times skrev i sin nätupplaga på tisdagen att de nya prognoserna sannolikt kommer att visa att Fed-ledamöterna förväntar sig att den amerikanska ekonomin kommer att ta sig igenom ett svagt läge på kort sikt och återfå styrka under loppet av 2008, även om det finns nedåtrisker mot prognosen.

Noteringar kring klockan 15.00
Terminen för Dow Jones +0,208%
Terminen för S&P 500 +0,271%
Terminen för Nasdaq +0,727%

2-åriga USA-räntan +0,049 till 3,198%
10-åriga USA-räntan oför

Olja, US WTI +0,96 USD till 95,60 dollar per fat
Olja, Brent +1,15 USD till 93,43 dollar per fat


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?