Annons

New York: Finanssektorn under press

Terminerna indikerar en öppning ned när handeln i New York inleds på måndagen.

Finanssektorn är åter under press efter att Goldman Sachs nedgraderat flera stora investmentbanker och sedan Swiss Re satt ny fart på subprimeoron.

Citigroup backade med 2,2 procent i förhandeln efter att Goldman Sachs sänkt rekommendationen till "sälj". Detta trots att aktien nu har fallit med hela 30 procent sedan augusti. Investmentbanken tror att Citigroup kan komma att behöva ta ytterligare 15 miljarder dollar i nedskrivningar de kommande två kvartalen.

Dessutom har Goldman Sachs har sänkt riktkursen för Merrill Lynch, Bear Stearns, Lehman Brothers och Morgan Stanley som samtliga backade i förhandeln.

Finanssektorn pressades också av att schweiziska Swiss Re, som är världens största återförsäkringsbolag, fått subprimeoron att komma tillbaka sedan bolaget meddelat att det skrivit ned sina tillgångar med motsvarande 6,8 miljarder kronor relaterat till förluster på kreditobligationer.

Byggvaruhuskedjan Lowe föll med 4 procent i förhandeln efter att bolaget i samband med sin rapport sagt att pressen på sektorn kan komma att fortsätta in i 2008. Bolagets resultat var 10 procent lägre än samma period förra året och det sänkte samtidigt sin resultatprognos.


Noteringar kring klockan 15.00
Terminen för Dow Jones -0,417%
Terminen för S&P 500 -0,548%
Terminen för Nasdaq -0,450%

2-åriga USA-räntan +0,008 till 3,348%
10-åriga USA-räntan -0,012 till 4,155%

Olja, US WTI +0,94 USD till 94,78 dollar per fat
Olja, Brent +0,75 USD till 92,37 dollar per fat


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?