Annons

USA-börser: Oljebolag tynger

De amerikanska börserna var svagt ned på torsdagen tyngda av oljerelaterade bolag och banksektorn. Därutöver gav sänkta framtidsutsikter från varuhuskedjan JC Penney ökad oro om att konsumtionen viker av.

Vid 17.45 var Dow Jones ned 0,1 procent, medan S&P 500 minskade 0,4 procent. Nasdaq noterades 0,2 procent lägre.

Oljebolagen Exxon Mobil och Chevron backade 1,5 procent respektive 1,2 procent sedan ökade råoljelager fått råoljepriset att falla med över 1 dollar per fat.

Citigroups aktie backade 2,1 procent. Om utvecklingen för bolåneinstrument förvärras, kan nedskrivningarna under det fjärde kvartalet bli värre än vad Citigroup tidigare aviserat, skriver Wall Street Journal.

Varuhuskedjan JC Penneys aktie sjönk 5,3 procent sedan bolaget på torsdagen kraftigt justerat ned sin prognos för det fjärde kvartalet i samband med sin kvartalsrapport.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?