Annons

Europabörser: Verkstadsbolag lyfte index

Europabörserna steg på onsdagen, ledda av bland annat verkstadsbolag och finansbolag. Även gruv- och energibolag handlades upp med råvarupriserna, medan en rad teleoperatörer fanns bland bolagen som backade.


Vid 17.50-tiden hade Europaindexen DJ Euro Stoxx 50 stigit 0,6 procent, Bloomberg European 500 gick upp 0,5 procent.

I Paris steg Alstom 4,8 procent efter att ha fått order på fyra turbiner för kärnkraftverk i USA. Alcatel-Lucent gick upp 4,1 procent.

I London steg råvarubolag, BP gick upp 2,8 procent. Även finansbolag gick bra överlag. HSBC tickade upp 2,8 procent sedan utlåning på tillväxtmarknader dragit upp vinsten. Vodafone backade dock 2,0 procent.

Också Frankfurt visade styrka i finanssektorn. Deutsche Bank steg 1,4 procent och Allianz 0,9 procent.

Londons FTSE-index steg 1,1 procent, Paris CAC-index var upp 1,4 procent, och Frankfurts DAX steg 0,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?