1515

USA-börser: Öppning på plus väntas

Terminerna för de större aktieindexen i USA pekar otvivelaktigt på en öppning rejält på plus när handeln inleds på tisdagen. Allra bäst ser det ut för Nasdaq som efter många dagar med hård press nu ser ut att öppna upp en bra bit över 1 procent.

Apple och Yahoo kan bli draglok i Nasdaq i den inledande handeln då bägge aktierna noteras upp inför öppningen. Apple för samtal med China Mobile om försäljning av iPhone i Kina, vilket kan öppna upp en marknad med över 500 miljoner mobilanvändare, enligt Bloomberg News.

Yahoo har fått sin rekommendation höjd till "sector outperform", från tidigare "sector perform", av CIBC World Markets.

Ett antal rapporter har levererats timmarna före öppning. Wal-Marts kvartalsvinst översteg analytikernas förväntningar samtidigt som försäljningen var i linje.

Sämre gick det för Home Depot, som i sin rapport varnade för att vinsten per aktie kommer att minska med 11 procent under 2007 jämfört med året tidigare till följd av en svagare amerikansk husmarknad.

Just den amerikanska husmarknaden är i fokus senare i kväll då statistik över kontrakterade husköp för september månad redovisas. Enligt en sammanställning gjord av Bloomberg News, inför siffran som släpps klockan 21 svensk tid, väntas här en nedgång på 2,5 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?